V soboto, 27. 5., smo se z učenci planinskega krožka odpravili na prijeten izlet v Posavsko hribovje, na Sveti Lovrenc nad Okroglicami.

Z vlakom smo se peljali do Brega. Učenci so uživali v vožnji z vlakom. Planinska vodnica Ana nas je že čakala na postaji. Najprej smo malo pomalicali, saj je za hojo v hribe potrebna energija. Potem pa smo kar vzeli pot pod noge. Približno 4 km smo morali pešačiti po ravni asfaltni cesti, potem pa smo končno skrenili na planinsko pot, ki je vodila čez travnike in skozi gozd. V gozdu je bilo prijetno hladno, na travnikih pa smo lahko občudovali planinsko travniško cvetje, če trava še ni bila pokošena. Ob poti nam je zadišal tudi bezeg. Občudovali smo ponija, konja, našli kakšnega slepca …Na vrhu, okoli cerkvice svetega Lovrenca, pa so mlajši otroci lovili in občudovali različne pisane metulje, tako da so nekateri celo pozabili pojesti malico. Ves izlet nas je spremljalo tudi krasno vreme. Na poti nazaj smo se ustavili na Turističnem centru Okroglice, kjer so nas navdušili ribniki z ribami. Tu je bil prijeten kraj za počitek.

Nadaljevali smo pot v dolino, do Brega, kjer smo zjutraj naš pohod začeli. Potem pa spet na vlak, kjer je v veseli družbi hitro minila pot do Zagorja.

Mentorica Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)