Knjiga ni  samo prijateljica, ampak vam prijatelje tudi najde.KNJIGA

Ko z umom in duhom posvojite knjigo, ste bogatejši.

Ko jo posredujete naprej, ste trikrat bogatejši.

                                                                                                (Henry Miller)

ŠOLSKA KNJIŽNICA

Šolska knjižnica deluje v sodobnih in prijazno opremljenih prostorih. Kot informacijsko in učno središče šole vsem učencem omogoča dostop do knjižničnega gradiva in informacij. V njej potekajo različne dejavnosti, namenjene učenju, iskanju informacij, zabavi in sprostitvi.

Na knjižnih policah je približno 14.200 enot računalniško obdelanega gradiva, ki ga lahko iščete po bibliografski bazi sistema COBISS/OPAC. V lokalnem katalogu Šolska knjižnica so podatki o gradivih za pouk in o učbenikih iz učbeniškega sklada.

Naročeni smo na več kot 40 naslovov revij in časopisov. Velik del le-teh boste lahko prelistali v čitalnici ali si jih izposodili na dom.

V knjižnici so učencem na voljo trije računalniki. Na vseh se lahko, seveda za šolske potrebe, sprehodite po medmrežju, si ogledate različne spletne strani, vstopite v spletne učilnice ali napišete seminarsko nalogo, ki jo lahko tudi natisnete.

Izposoja gradiva za učence in učitelje je avtomatizirana. Gradivo si je mogoče izposoditi za 14 dni, razen knjig za »domače branje«, ki si jih lahko izposodite le za en teden. Število knjig, ki si jih posameznik želi izposoditi, ni omejeno.

 

Šolska knjižnica je za izposojo odprta v ponedeljek, torek, sredo, četrtek in petek med 7.00 in 8.20 ter 11.50 in 14.00. Enkrat tedensko bo po urniku med 8.20 in 11.50 potekala organizirana in vodena izposoja za učence 1., 2. in 3. razreda.

 

Pri iskanju gradiva vam bo pomagala, vam svetovala in vas usmerjala višja knjižničarka Alenka Knez. Prav rada se bo z vami pogovorila o vaši naj…knjigi, prisluhnila vašim bralnim okusom in željam ter z vami pobrskala po gradivih z informacijami. Vsi učenci, od 1. do 9. razreda, ste prijazno vabljeni.

 

UČBENKNJIGA2IŠKI SKLAD

Učbeniški sklad predstavlja zakonsko obveznost vsake šole. Učenci se proti koncu šolskega leta naročite na komplete učbenikov za naslednje šolsko leto.

Izposoja učbenikov je avtomatizirana in poteka v šolski knjižnici v tednu pred zaključkom šolskega leta. Ob koncu šolskega leta vrnete urejene komplete skrbnici učbeniškega sklada. Posameznih učbenikov si ne morete izposoditi. Ministrstvo za šolstvo in šport zagotavlja brezplačno izposojo učbenikov za vse učence osnovne šole od 1. do 9. razreda. V primeru poškodovanega, izgubljenega ali zadržanega učbenik je potrebno poravnati odškodnino v višini 1/2 maloprodajne cene učbenika. Na vprašanja v zvezi z izposojo učbenikov vam bo skušala odgovoriti skrbnica učbeniškega sklada, Alenka Knez.

Še navodila za pisanje seminarskih nalog.

(Skupno 689 obiskov, današnjih obiskov 1)