Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju, osebna izkaznica

Namen projekta je pospešeno, realno in racionalno odzivanje na delovanje in vse večja nihanja narave. Želimo zapolniti vrzeli v znanju, da bi s svojimi odločitvami povzročali čim manj škode drugim in naravi. S sodelovanjem javnih zavodov na področju izobraževanja želimo doseči sinergije in povezavo podnebnih ciljev in vsebin z vzgojo in izobraževanjem za trajnostni razvoj. Želimo komunicirati o naravi, podnebnih spremembah in našem odzivanju nanje na več ravneh zahtevnosti.

V projektu »Podnebni cilji in vsebine v VIZ« sodelujeta dve ministrstvi in štiri krovne organizacije na področju izobraževanja. Tako široko sodelovanje je pomemben korak, ki kaže napredek pri sistematičnem vključevanju podnebja v izobraževalno delo.

Vključenost »podnebnih« ciljev in vsebin v izobraževalne programe ni edini pokazatelj, ki kaže na vrednoto trajnosti. Ta vrednota se pokaže na vseh ravneh delovanja sistema. Na osebni ravni pomeni razvijanje odnosa do naravnega okolja na institucionalni pa odpoved rigoroznim in počasnim vzorcem delovanja, ki ovirajo prilagajanje spremembam. Sodelovanje med institucijami predstavlja premik k večji dinamičnosti in bolj celostnemu in trajnostnemu delovanju na področju podnebja.

Vsebine in gradiva povezana z delom Andragoškega centra Slovenije na projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju najdete TUKAJ.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo
(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)