Ste že kdaj slišali zgodbo o zelenem in sivem otoku? Kjer ljudje na zelenem otoku živijo preprosto, mirno življenje, ne pehajo se za denarjem, ne gradijo novih tovarn, pomagajo drug drugemu … Ljudje s sivega otoka pa imajo ogromno denarja, nove avtomobile, obleke, ves dan bezljajo sem in tja, mečejo smeti v ocean, onesnažujejo zrak in vodo in želijo še več in še več. Na koncu je na sivem otoku toliko stvari, da otok potone. Ni ga več.

Tako tudi mi naš planet počasi spreminjamo v sivega. In če se ne bomo zbudili, se bo nekega dne zgodilo enako. Pravijo, da je pri reševanju planeta najhuje to, da vsak misli, da kot posameznik ne more narediti ničesar, da bi zaustavil to sivenje. In tako misli na tisoče in tisoče ljudi, med katerimi pa nismo mi.

Že pred štirimi leti smo se zavezali, da bomo s skupnimi močmi ohranili naš planet zelen in ne siv. Vključili smo se v mednarodni projekt Ekošola, v okviru katerega se matična šola in obe podružnični šoli že peto leto potegujemo za ohranitev eko zastave.

Zato smo v soboto, 6. maja 2023, na zaključni prireditvi, ki smo jo pripravili, ker je na šoli potekalo 45. tekmovanje mladih čebelarjev, slavnostno podpisali tudi Ekolistino. Pri podpisu se nam je pridružil tudi nacionalni koordinator Ekošole, gospod Gregor Cerar.  Podpisniki se v imenu učencev šole, delavcev šole, staršev naših učencev, lokalne skupnosti in zunanjih sodelavcev zavezujemo, da bomo spoštovali naravo in skrbeli zanjo. V življenje in delo naše šole bomo vnašali ekološki navdih, ki bo podkrepljen s smiselnimi pedagoško-didaktičnimi dejavnostmi.

Ekokoordinatorice

EKOŠOLA – podpis ekolistine
(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)