SLOVENSKO PLANINSKO ORIENTACIJSKO TEKMOVANJE ali na kratko SPOT

 

Za nami je še eno državno tekmovanje v znanju iz planinske orientacije. Letošnje leto se je to posebno tekmovanje odvijalo v nedeljo, 21. maja 2017, v Žetalah (Haloze).

V nedeljo, zgodaj zjutraj, ko je vse še spalo, so se na tekmovanje odpravile 3 ekipe učencev in učenk OŠ Ivana Skvarče, ki hkrati zastopajo PD Zagorje, ki nam je tudi poravnalo prevozne stroške vseh tekmovanj.

V Žetalah je bilo že vse nared, zbirali so se mladi z vseh koncev Slovenije. Mi smo zastopali Zasavje, saj smo edini v Zasavski ligi. K sreči je vreme zdržalo in nismo bili mokri. Ekipe so nestrpno čakale čas odhoda na progo.

Tokrat smo dosegli najboljši uspeh do sedaj. Dve ekipi sta vsaka v svoji kategoriji osvojili 5. mesto. Ekipa Svizci (Julija Maurer, Lučka Percl Seručnik in Patricija Povše) v kategoriji A in ekipa Štrudli (Eva Maurer, Teodor Maurer in Tomaž Pušnik) v kategoriji B. Na žalost tretja ekipa, Perkmandeljci, ni bila dovolj vztrajna in ni poiskala vseh točk, zato je pristala bolj na repu lestvice.

Tekmovati v planinski orientaciji ni kar tako. Kar predstavljajte si: znajdeš se na neznanem terenu, v roke dobiš kompas in karto, pa poišči 10 kontrolnih točk. Zraven pa pokaži še teoretično znanje, zaželena je tudi dobra kondicija …

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke,še posebej pa ekipama, ki sta osvojili 5. mesto!

mentorica Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)