Obetalo se je zelo lepo vreme, zato smo se prvošolci odpravili na še zadnji športni dan v tem šolskem letu. Zbrali smo se v šoli, si razdelili malico in se po prijetni senčki sprehodili od šole, skozi Evropark, vse do travnatega igrišča v Kotredežu. Po hoji smo si seveda najprej privoščili malico in napolnili svoje želodčke in baterije. Sledile so športne igre.

Prav vsi učenci so bili dejavni, odločali pa so se za zelo raznolike igre. Fantje so, pričakovano, v veliki večini v duhu Evropskega prvenstva posegli po nogometni žogi in se prelevili v spretne Šporarje, Šeške, Oblake in ostale idole. Spet drugi so se žogali, se zbijali, zelo popularne pa so bile tudi kolebnice. Svoje spretnosti z loparji so nekateri preizkusili v badmintonu, dekletom pa so bili všeč obroči, ki so jih spretno vrtele okrog bokov. Če pa ni bilo na voljo nobenega pripomočka, so se učenci lovili ali pa si privoščili malo oddiha v senčki ob požirku hladne vode in prijetni družbi.

Nad športnim dnevom so bili učenci navdušeni. Polni lepih vtisov smo se odpravili nazaj proti šoli. Pot je bila vroča in komaj smo čakali, da pridemo v hladno zavetje naše šole.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)