September je mimo in prvošolci smo vstopili v drugi mesec šolskega leta. Malo učenja, novih obrazov in uradno smo postali del šolske skupnosti. Teden otroka je bil posvečen druženju, skupnim dejavnostim, spoznavanju bližnje in daljne okolice.

V ponedeljek, 2. 10. 2023, nas je v Delavskem domu Zagorje nagovoril župan Matjaž Švagan. Ob organizaciji DPM Zagorje smo spoznali Perkmandeljca in se v želji , da nam ne bo nagajal pri učenju in učiteljicam kradel kred, vrnili v šolo, kjer so nam devetošolci zapeli šolsko himno. Predstavnica šolske skupnosti nas je sprejela v šolsko skupnost, mi pa smo podpisali šolsko zaprisego.

V torek nas je obiskala policistka Barbara v spremstvu maskote, policista Leona. Predstavila sta nam prometna pravila ter se z nami sprehodila po šolskih poteh. Policist Leon nam je razdelil odsevnike, saj bomo tako na poti v šolo še bolj vidni.

V sredo smo se seznanili s pravljico Mojca Pokrajculja, iz papirja izdelali lonček ter vanj naslikali literarne junake.

V četrtek nas je prvič obiskala Ronja, prostovoljka MC ZoS iz Avstrije, dramatizirali smo pravljico Mojca Pokrajculja ter se družili pri medrazredni igri.

V petek smo pri samopostrežni malici poizkusili tudi jedi iz buč ter se polni energije podali na pohod v Vine. Uspešno smo premagali vzpone ter se na koncu posladkali z dobrotami iz nahrbtnika.

Sončno vreme, opazovanje narave in živali so nas napolnili z energijo za naslednje izzive v tem šolskem letu.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)