V letošnjem šolskem letu bo rdeča nit samopostrežnih malic tema Izletniške točke v okolici Zagorja.
Kaj bomo spoznavali?
Združili bomo gibanje in prehrano. Učenci bodo po oddelkih obiskali posamezno kočo ter tam pojedli njihov najznačilnejši obrok. V pohodništvo bomo vključili razgibalne vaje s pripomočki iz naravnih materialov. V koči bodo učenci spoznali njeno zgodovino (od nastanka koče do kulinaričnega doživetja v njej). Izletniško točko bodo učenci predstavili z geografskega in naravoslovnega zornega kota. Pridobljene izkušnje bodo v šoli strnili v poročilo, ki bo predstavljeno po šolskem ozvočenju, na spletni strani šole, v jedilnici v besedi in sliki, morda tudi v filmu. Kuharice bodo pri samopostrežni malici pripravile tipično jed posamezne izletniške točke, morda tudi pod taktirko glavnega kuharja koče ali izletniške kmetije.
- razred: Mali Kum (turistična kmetija Baron),
- razred: lovska koča Klančiše,
- razred: gostišče Urankar na Limbarski gori,
- razred: planinski dom na Uštah,
- razred: 0strež (gostilna Juvan),
- razred: gostišče na Sveti Planini,
- razred: planinski dom na Kumu,
- razred: planinski dom na Zasavki sveti gori,
- razred: koča na Čemšeniški planini.