Na šoli je padla ideja, da bi priredili Skvarčev literarni večer z avtorskimi deli naših učencev. Odločili smo se, da poiščemo vse mlade literarne ustvarjalce na predmetni stopnji. Na prvem srečanju, 18. 3. 2024, so tako s seboj prinesli gradivo, marsikaj pa je pri ustvarjalnih urah shranila že učiteljica Darja Murn. Istega dne je učiteljica Tina Zupančič Bergant organizirala angleške ustvarjalne delavnice, kjer so nastale čisto nove pesmi. Vse tri učiteljice smo nato pregledale gradivo in sestavile izbor.

18. 4. 2024 je bil čas za skupne vaje v Van Goghovi učilnici. Povadili smo branje, vrstni red in se navajali prireditvenega prostora.

24. 4. 2024 je bil čas za generalko. Na njej se nam je pridružil kitarist Tim Groboljšek, ki je vsako delo pospremil z nežnimi melodijami.

25. 4. 2024 je prišel slovesni trenutek. Dan, ko smo priredili 1. Skvarčev literarni večer. Vodila ga je naša najbolj ustvarjalna avtorica Patricija Škrabar iz 9. c. Vsi nastopajoči so nosili lesene broške z vrtnicami, ki jih je pod vodstvom učiteljice Ane Markotić izdelala njena skupina učencev.

Na začetku večera je mlade prijazno nagovorila gospa ravnateljica Kristina Renko. Dela so se zvrstila v različnih tematskih sklopih in učenci so se čudovito odrezali v svojih nastopih.

Po dogodku so tako veselo stopili k sladkemu prigrizku, ki ga je s skupino učencev pripravila učiteljica Mojca Bernot Sotenšek.

Van Goghovo sobo in predprostor je krasila tudi likovna razstava pod mentorstvom učiteljice Barbare Lekše.

Na ta način je bil večer preplet literarne, likovne in glasbene umetnosti.

Veselimo se že naslednjega leta!

Anja Šircelj, mentorica

Pokukali smo tudi v 5. razrede, a so bili še malo sramežljivi, zato upamo, da se nam pridružijo v prihodnjih letih.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)