Tralala, tralala, je vesela maškara …

Vsi smo komaj pričakovali ta torek, ko se bomo lahko spremenili v naše najljubše junake in like ter bili malo, čisto malo nagajivi. Že ob prihodu v šolo je učence pričakal pisano okrašen hodnik, ki je naznanjal, da se bodo danes tu dogajale zabavne reči. In tako je tudi bilo.

Dan smo najprej začeli po razredih. Maske so se predstavljale ostalim, povedale kaj so, kje živijo in ali imajo kakšne posebne, magične lastnosti. Ob vseh zanimivih predstavitvah smo skoraj pozabili na prazne želodčke in na čas za malico. Vsi pa smo dobro vedeli, kaj bomo jedli – KROFE! Med malico smo tekmovali, kdo bo imel bolj smešne brke iz sladkorja ali pa komu bo uspelo polizati marmelado, ki se je prilepila na nosek ali lička. Po malici je sledilo rajanje v športni dvorani. Vsi trije razredi so plesali in se zabavali ob zvokih pustnih skladb in kar prehitro je prišel čas, ko smo se morali vrniti nazaj v razrede. Seveda pred odhodom nismo pozabili na eno veliiiiiiko skupinsko fotografiranje.

V razredih smo se najprej pogovorili o pustu, njegovih značilnostih, znanih pustnih običajih, krofih, karnevalih po svetu. Izvedeli smo marsikaj novega in zanimivega. Zapeli smo kakšno pustno pesmico in še malo zarajali. Učiteljice smo učence nagradile, kot se za maškare spodobi – s sladkim presenečenjem. Njami! Nadaljevali pa smo z ustvarjanjem. Izpod naših spretnih rok so nastajali pustni izdelki – klovni, princeske, gusarji … Pridne učiteljice smo jih že obesile na razstavo, zato le pokukajte skozi okno, ko greste mimo in si oglejte kaj vse smo ustvarili.

Ko smo naše druženje zaključili, smo si obljubili, da ne bomo nikomur povedali za vse nagajive trenutke, ki so se nam danes pripetili. Veseli smo odšli domov in se odpravili preganjat zimo še po naših domačih ulicah. Jutri, jutri pa se spet spremenimo v pridne prvošolce.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)