V petek, 17. 11. 2023, smo tudi na naši šoli obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Vsi učenci so si najprej privoščili krepčilni zajtrk, sestavljen iz masla kmetije Virant, medu čebelarstva Sopotnik, jabolk sadjarstva Rožej, mleka ekološke mlekarne Sešlar in kruha, ki nam ga je spekla gospa Ivanka. Slogan letošnjega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk – super dan«, zato so si učenci na podružnični šoli v Čemšeniku spekli čisto svoj kruh. Seveda, pa so morali še prej sami zmleti tudi žito. Po zajtrku so potekale različne dejavnosti v sklopu pouka ali dneva dejavnosti. Nekateri učenci so spekli sladico z jabolki in medom, drugi so risali in barvali ter izdelovali plakate in čebelice.

Šestošolci so se preizkusili tudi v pisanju pesmic in zgodbic na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka. V Van Goghovi učilnici nam je gospa Ivanka Rožej pripravila razstavo in degustacijo jabolk in izdelkov iz njih.

Obiskal nas je tudi čebelar, ki nam je povedal marsikaj zanimivega o medu in čebelah. Učenci podružnične šole Podkum pa so bili povabljeni na zajtrk v čisto pravo restavracijo. Za prijazno povabilo se zahvaljujemo gostišču Čop iz Podkuma.

Ker pa ta dan obeležujemo tudi dan slovenske hrane, smo si za kosilo privoščili značilno jed zasavskih rudarskih družin. Jed je enostavna, a zelo nasitna. Sestavljena je iz krompirja in testenin. Ali veste, katera jed je to?

Kako zelo smo ta dan uživali, pa si poglejte v galeriji fotografij.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)