Tudi med zimskimi počitnicami nam kuharska žilica ni dala miru.
Učenci od 3. do 5. razreda in šestošolci smo se srečali v ponedeljek, 17. 2. 2020, na matični šoli v okviru razširjenega programa in od 9. do 13. ure ustvarjali v kuhinji. Tema delavnic je bila tokrat pustna peka, ki je predstavljala nekakšno predpustno generalko.
Najprej smo se preizkusili v pripravi ameriških krofov – tistih pravih, z luknjo v sredini. Ko so bili krofi pečeni, smo jih okrasili s pisanimi in čokoladnimi mrvicami ter perlami ali jih domiselno pobarvali. Medtem ko so se naši pekovski izdelki ohlajali, smo že zamesili testo za krhke flancate. Ti so bili hitro nared in smo jih kar sproti jedli. Vrhunec dneva pa so bili kvašeni flancati, ki smo jih napekli zelo veliko in jih tako odnesli še domov.
Mmm, kako je dišalo po hodnikih!
Dunja Pušnik