Najprej smo se lotili dekoracije, in sicer na dva načina – uporabili smo sladkorno maso in čokolado. Iz sladkorne mase smo oblikovali vrtnice, čokolado pa smo nabrizgali po prej narisani predlogi na papirju za peko. Sliši se, kot da je bilo dela malo, a nekateri so morali priti še k dodatni uri izdelovanja vrtnic, nekaterim pa se je zapletlo že pri brizganju čokolade.

Prišel je dan D, ko je vsak izdelal svojo prvo torto. Testo smo naredili po recepturi za rolado. S tortnimi modeli smo izrezali tri kroge. Biskvit smo navlažili s pomarančnim sokom. Za nadev smo uporabi stepeno sladko smetano in zamrznjene borovnice.

Naučili smo se oblikovanja torte – sadje se nikoli ne naloži do roba, zgladiti pa je potrebno le zgornjo površino. Torto smo dali v modelu v hladilnik – šoker, ki so nam ga odstopile kuharice. Na koncu smo premazali še obod torte ter zaključili s postavitvijo dekoracije.

Nada Brezovar, mentorica

 

(Skupno 403 obiskov, današnjih obiskov 1)