Pri izbirnem predmetu SPH smo pripravili ter spekli zdravo različico kruha, ki ga lahko ponudimo na otroških praznovanjih.

 

Sestavine:

Testo – bela moka:

100 g bele moke

1 žlica olja

ščep soli

ščep sladkorja

1/8 kocke kvasa

0,5 dl mlačne vode

 

 

Testo – ajdova moka:

100 g bele moke

50 g ajdove moke

1 žlica olja

ščep soli

ščep sladkorja

1/8 kocke kvasa

2 dl mlačne vode

 

Testo – koruzna moka:

100 g bele moke

50 g koruzne moke ali polente

1 žlica olja

ščep soli

ščep sladkorja

1/8 kocke kvasa

1,5 dl mlačne vode

 

 

Postopek:

Zamesimo testo, ki naj vzhaja.

Razvaljamo, zložimo eno vrsto testa vrh drugega ter zvijemo kot potico.

Razrežemo na 2 cm široke kolobarje.

Pomočimo v olje ter oblikujemo živalski motiv (metulj, medved …).

 

Odpadki:

Biološki Papir Embalaža
/ 120 g (brisače, vrečke moke, kvasa) /

 

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)