Pri izbirnem predmetu SPH smo pripravili ter spekli zdravo različico kruha, ki ga lahko ponudimo na otroških praznovanjih.
Sestavine:
Testo – bela moka: 100 g bele moke 1 žlica olja ščep soli ščep sladkorja 1/8 kocke kvasa 0,5 dl mlačne vode
|
Testo – ajdova moka: 100 g bele moke 50 g ajdove moke 1 žlica olja ščep soli ščep sladkorja 1/8 kocke kvasa 2 dl mlačne vode
|
Testo – koruzna moka: 100 g bele moke 50 g koruzne moke ali polente 1 žlica olja ščep soli ščep sladkorja 1/8 kocke kvasa 1,5 dl mlačne vode
|
Postopek:
Zamesimo testo, ki naj vzhaja.
Razvaljamo, zložimo eno vrsto testa vrh drugega ter zvijemo kot potico.
Razrežemo na 2 cm široke kolobarje.
Pomočimo v olje ter oblikujemo živalski motiv (metulj, medved …).
Odpadki:
Biološki | Papir | Embalaža |
/ | 120 g (brisače, vrečke moke, kvasa) | / |
GALERIJA SLIK: