V soboto, 1. aprila, je potekalo planinsko orientacijsko tekmovanje v Gorenjsko-Dolenjski in Zasavski ligi. Tekmovanje se je odvijalo v gozdovih in vaseh v okolici Trzina, čez Dobeno,  proti Rašici. Štart in cilj sta bila pri cerkvici v bližini gradu Jablje. Za večino tekmovalcev je bila to že letošnja tretja tekma, za naše, iz Zasavja, pa šele prva.

Učenci, ki zastopajo našo šolo in PD Zagorje, so tekmovali v kategoriji S (mlajši učenci do 6. razreda) in v kategoriji B (učenci zadnje triade). V Kategoriji A je tekmovala skupina Svizci, v sestavi Julija Maurer, Patricija Povše in Lučka Percl Seručnik  med petimi ekipami osvojila 4. mesto. V kategoriji B je ekipa Perkmandeljci  v sestavi Jan Celestina, Maruša Klančišar in Aljaž Kukovec v konkurenci osmih ekip osvojila 7. mesto.

Eva Maurer in Teodor Maurer pa sta tokrat nastopila sama, pod imenom Štrudla, in osvojila odlično 2. mesto.

Vsi si zaslužijo čestitke (še posebej seveda Eva in Teodor), saj je planinska orientacija izredno zahtevno tekmovanje, ko gre ekipa sama na pot, na neznanem terenu, samo s karto in kompasom, pri tem pa mora poiskati še skrite kontrolne točke in pokazati tudi poznavanje vozlov, prve pomoči, planinskih rož, živali …Smo edini v Zasavju, ki še vztrajamo na teh tekmovanjih in se borimo z močno konkurenco izven Zasavja.

mentorica Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)