Beseda integriteta je bila učencem povsem neznana. Ko pa smo jo obrazložili, se o njej pogovarjali in iskali primere, so jo hitro usvojili.

Spoznali so, da integriteta pomeni živeti življenje v skladu s svojimi vrednotami. Živiš tako, kot čutiš. Pomeni tudi pristnost. Učenci bolj poznajo sopomenko besede integriteta, to bi lahko bila tudi beseda poštenost, poštenost do drugih in tudi do samega sebe. Najbolj pa je učence navdušila Rose Parks, glavna junakinja zgodbe Avtobus Rose Parks. Z veseljem so ji prisluhnili. Rosa Parks je na nek način vzpodbudila ameriško gibanje za pravice črncev. Dogodek v avtobusu izkazuje njeno integriteto. Kljub temu, da so imeli v tistem času v Ameriki ločene sedeže na avtobusu za temnopolte in belce (belci spredaj, temnopolti zadaj), je Rose vztrajala na svojem sedežu, dokler je niso fizično odstranili. Vztrajala je pri svojem načelu, da smo ljudje enaki ne glede na barvo kože. S svojim dejanjem je izkazala velik pogum.

Po branju oz. poslušanju so učenci v skupinah razmišljali o Rose Parks, integriteti in pogumu. Njihova razmišljanja si lahko preberete na fotografijah.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)