Tudi letošnjo pomlad je Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Zagorje, organiziral območno revijo predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov.

OPZ Češmin je v letošnjem letu sodeloval že dvanajstič. Predstavili so se tremi skladbami in kljub majhnemu številu pevcev, so svoj nastop dobro izpeljali.

V vseh teh letih se je nabralo mnogo nastopov, ki so prinesli tudi odmevne uspehe. Trikrat so sodelovali na regijskih tekmovanjih, kjer so se redno uvrščali med dobitnike zlatih in bronastih priznanj, leta 2007, so na državnem tekmovanju prejeli bronasto priznanje.

Pravkar pa se intenzivno pripravljajo na regijsko tekmovanje OPZ in MPZ osrednje Slovenije, ki bo 19. 5. 2015, potekalo v Ribnici. Na tekmovanje so se na lanskoletni območni reviji v Zagorju, uvrstili na predlog strokovnega spremljevalca Matjaža Vehovca.

Češminčkom se na pevskih vajah dogaja marsikaj zanimivega, seveda pa z veseljem tudi kaj zapojejo. Kot kaže, njihovim glasovom redek »hribovski« zrak zelo koristi. Radi in ubrano zapojejo na vseh prireditvah, kamor jih povabijo in le – teh za mlade pevce sploh ni malo.

Pevci OPZ Češmin so vztrajni in trmasti, tako kot Češminov grm, ki mu prav nič ne more do živega. Tudi letos se veselijo pomladi in zapeli so po svojih najboljših močeh.

 

Irena Hudi, zborovodkinja

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)