V soboto, 25. aprila, je potekalo tradicionalno srečanje mladih planincev Zasavja in Posavja na Čemšeniški planini. Organizator tokratnega srečanja je bilo PD Zagorje. Srečanja se je udeležilo tudi 17 učencev naše planinske skupine.

Pot ni bila zahtevna, saj smo se z avtobusom peljali do Prvin, od tam pa je markirana pot nam, domačinom, že dobro poznana in smo jo hitro premagali. Na vrhu je bilo že nekaj skupin iz drugih planinskih društev, a prostora je bilo še dovolj. Otroci so hitro zavzeli gugalnice in  keglje, veliko možnosti za ustvarjalno igro pa je ponujal gozd v neposredni bližini. Drevesa so kot nalašč ustvarjena za plezanje, po tleh pa je ležalo veliko dračja, iz katerega so kaj zgradili ali pa ga uporabili za »boj«. Vse prisotne je pozdravil predsednik PD Zagorje, Ferdinand Drnovšek, in napovedal dogajanje. Najprej so se nam predstavili reševalni psi skupaj z lastniki  iz Zagorja, ki so tudi konkretno prikazali akcijo iskanja osebe. Za njimi so svoje delo predstavili tudi predstavniki Gorske reševalne službe. Pokazali so nekaj pripomočkov za reševanje v gorah, reševalna nosila in prikazali enega od načinov  transporta ponesrečenca. Namen in osnovna dejavnost Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težje dostopnih terenih. Vmes je za kulturni program poskrbel mladi planinec Miha z OŠ Ivana Kavčiča, ki je zaigral nekaj pesmi na harmoniko. Seveda je bilo na srečanju poskrbljeno tudi za malico in topel čaj, ki se je zaradi hladnega vetra vsem zelo prilegel.

Opoldne so se mladi planinci iz Zagorja pod vodstvom vodnika Tineta in mentoric odpravili nazaj do Prvin. Vsi udeleženci srečanja smo prvi počitniški dan izkoristili za zdravo gibanje v naravi in prijetno druženje.

Mentorica planinske skupine Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)