Spoštovani kolegi, starši, stari starši!

V letu 2015 bomo praznovali 50-letnico Osnovne šole Ivana Skvarče. Ta jubilej bomo obeležili z različnimi dogodki v aprilu prihodnje leto, priprave nanje pa so že v polnem teku. Velik del dogodkov bomo posvetili akademskemu slikarju Franciju Kopitarju, nekdanjemu učitelju likovnega pouka na naši šoli.

ZBIRAMO SPOMINSKE KNJIGE Z ZAPISI FRANCIJA KOPITARJA IN UČITELJEV NAŠE ŠOLE

V sklopu praznovanja te obletnice smo se namenili zbrati spominske knjige, v katere so vam učitelji naše šole zabeležili spomine.  Zato vas prosimo, poiščite svojo spominsko knjigo, pobrskajte po njej, in če  vam je vanjo zapisal katerikoli učitelj naše šole, posodite nam jo za nekaj časa.

SVOJO SPOMINSKO KNJIGO PRINESITE SAMI ali pa nam jo pošljite po svojem otroku oz. vnuku, učencu naše šole V ŠOLSKO KNJIŽNICO. Knjižničarka vam bo izdala potrdilo. Po končani prireditvi (predvidoma konec aprila)  vam bomo vašo spominsko knjigo vrnili.

IŠČEMO SLIKE FRANCIJA KOPITARJA, KI KRASIJO NAŠE DOMOVE

Franci Kopitar ni bil samo likovni pedagog, pač pa tudi slikar. Doslej še nimamo zbranih podatkov o tem, koliko in katere slike krasijo naše domove, zato vas tudi pri tem prosimo za sodelovanje.

Veseli bomo, če boste naredili fotografijo slike, ki krasi vaš dom ali dom vaših sorodnikov in znancev ter nam jo, skupaj s podatki, za katere smo oblikovali poseben obrazec, poslali po elektronski pošti na naslov: vodstvo-2.iskvarce@guest.arnes.si.

Če nimate fotoaparata ali fotografije ne morete poslati po elektronski pošti, nas lahko pokličete na telefonsko številko 03 56 69 900. Pomagali vam bomo.

Iz materiala, ki ga bomo zbrali na ta način, želimo pripraviti razstavo in v prihodnosti tudi katalog njegovih slik.

SPLETNI OBRAZEC ZA POPIS SLIKE  (povezava)

IŠČEMO LJUDI, KI BI BILI PRIPRAVLJENI Z NAMI DELITI SVOJE SPOMINE NA FRANCIJA KOPITARJA.

Če ste Francija Kopitarja poznali kot sodelavca, prijatelja, umetniškega kolega, soseda, sorodnika,…. in če ste pripravljeni z nami deliti svoje spomine, povezane z njim, se nam oglasite. Dogovorili se bomo za intervju z vami, če pa vam beseda dobro steče tudi v pisni obliki, vas vljudno vabimo, da nam jih zapišete. Veseli bomo kakršnihkoli spominov, anekdot, prigod,… Nekatere bomo vključili v zbornik, ki ga pripravljamo ob obeležitvi naše 50-letnice.

 

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)