Program razvoja podeželja, LAS Partnerstvo Zasavje

Znesek, višina sredstev:
Viri sofinanciranja:
Znesek, višina sofinanciranja:
Status – faza:
Naslov:
Začetek:
Datum zaključka:

135.000,00 €
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja
50.000,00 €
Zaključeno
Cesta 9. avgusta 44, 1410 Zagorje ob Savi
28. 2. 2023
April 2023

Osnovna šola Ivana Skvarče Zagorje je bila s partnerjema, JP Komunala Zagorje in Društvom trajnostne energetike Zagorje, s projektom urejanja šolskega dvorišča in postavitve šolske učilnice na prostem, uspešna na 5. javnem pozivu za izbor CLLD operacij, financiranih iz sredstev EKSRP na območju Partnerstva LAS Zasavje. Za naložbo, katere ocenjena vrednost znaša dobrih 135.000 evrov (z vključenim DDV), bodo iz naslova poziva dobili 50.000 evrov, 60.000 evrov bo zagotovil občinski proračun, preostanek denarja pa bodo zagotovili nosilec projekta in oba partnerja.

Z obnovo smo dvorišče uredili v večnamenski prostor oz. učilnico na prostem, ki bo uporaben različnim uporabnikom in starostnim skupinam. Postavljene so klopi in mize ter zasajene visoke grede, drevo in grmičevje, dvorišče so na novo preplastili in uredili odvodnjavanje.

Na tla so naslikali didaktične igre, ki omogočajo učenje in poučevanje skozi gibanje, igro ter zabavo za otroke vseh starosti. S postavitvijo kolesarnice bodo spodbujali trajnostno mobilnost učencev, zaposlenih in ostalih.

Za gradbena dela je poskrbelo podjetje Gradnik d. o. o. iz Trzina.

Učilnica na prostem
(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)