V sredini februarja smo imeli učenci drugih razredov naravoslovni dan. Le-ta je bil izpeljan tako, da smo se učenci razdelili na dve skupini. Ena skupina je odšla peči kruh z gospo Nado Brezovar, druga skupina pa je ostala v razredu, kjer smo se pogovorili o zdravi prehrani, ter razliki med bio in navadnimi prehranski izdelki. Raziskovali smo preko spleta, kaj pomeni, da je izdelek bio, katere kmetije v bližini pridelujejo bio izdelke, nato pa samostojno izdelovali razredno kuharico, plakate o bio prehrani in prehransko piramido. Vsi učenci smo se aktivno vključevali v diskusije o pregledanih filmčkih in bili motivirani za delo. Podajali smo predloge in pobude, ter raziskovali. Druga skupina pa je pod vodstvom gospe Nade Brezovar izdelala testo, iz njega oblikovala košarice in ptičke in spekla kruh. Po celi šoli je zadišalo po domačem kruhu in komaj smo čakali, da poizkusimo vsaj košček tega bogastva. Ob koncu naravoslovnega dneva nam je ostalo še nekaj časa, da smo strnili vtise in ponovili bistveno.
Učiteljici in učenci 2. razredov
JEDILNIK
Bio ovseno pecivo in bio koruzni kruh pekarne Deveta vas, Podvin pri Polzeli
Mlečna prosena kaša iz eko mleka kmetije Sešlar, Izlake
Sir Demeter kmetije Sešlar, Izlake
Carski praženec
Jogurt
Ekološki jabolčni sok Ivanke Rožej Hrastnik
Ekološka jabolka Ivanka Rožej Hrastnik
Ekološki jabolčni čips kmetija Podkrajšek
Borovnice, jagode, breskve, marelice, jabolka, banane
Solata, paprika, češnjev paradižnik
Alternativna malica
ALERGENI G gluten, L, J
VIDEO:
GALERIJA SLIK:
GALERIJA SLIK MALICE: