Februarski planinski izlet je zaradi slabega vremena odpadel, zato se pred naslednjim podvigom spomnimo januarskega zasneženega planinskega izleta na Planino nad Vrhniko. V soboto, 28. 1. 2023, smo se planinci zbrali na avtobusni postaji pri tržnici v Zagorju, od koder smo se z avtobusom odpeljali do Izlak, kjer so se nam pridružili učenci OŠ Ivana Kavčiča. Skupaj smo nadaljevali vožnjo proti Vrhniki, ki je hitro minila.

Tam nas je prijazni voznik avtobusa odložil in pot smo nadaljevali peš po zasneženi poti proti razglednemu stolpu na Planini, ki smo ga opazili že iz avtobusa. Pohod je bil zabaven, saj je bilo veliko snega, ki smo ga izkoristili za kepanje in ostale zimske radosti. Stopali smo previdno, saj je zaradi poledenelih in zasneženih tal zelo drselo. Malce utrujeni smo prispeli na vrh, kjer smo se v koči okrepčali s toplim čajem, kakavom ali kakšnim drugim napitkom in z dobrotami, ki smo jih prinesli s seboj, ali pa smo si jih kupili v koči, ki je imela pestro ponudbo hrane in pijače. Na razgledni stolp se zaradi snega nismo povzpeli, a smo imeli kljub temu lep razgled.

Ob vračanju v dolino smo bili previdni, saj je zelo drselo. Tisti, ki so imeli oblečene smučarske hlače, so lahko kar sedli in se počasi spuščali navzdol in se tako izognili drsečim tlom.

Najbolj zabavno je bilo hoditi po celem snegu ob poti. Vsak odmor smo izkoristili za kepanje, nabirali pa smo tudi ledene sveče.

Zaradi skromne zime v našem kraju smo bili veseli snežnih razmer in smo uživali v radostih, ki jih je ponujal sneg. Premočeni in prijetno utrujeni smo se z avtobusom podali nazaj proti Zagorju.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)