V drugem razredu smo se priključili UNESCO projektu z naslovom STARA IGRA(ČA) ZA NOVO VESELJE. Najprej smo v začetku decembra pri učni uri slovenščine obravnavali temo MENJALNICA IGRAČ. Po zgledu iz delovnega zvezka so učenci nato sami oblikovali vabila.

Ves december smo nato zbirali rabljene igrače in družabne igre. Izmenjavo smo izvedli na zadnji šolski dan v letu 2022. Učenci, ki so prinesli igrače, so izžrebali svoje nove igrače oziroma igre. Večinoma so bili z dobitki zelo zadovoljni in so igre tudi takoj preizkusili. Tisti, ki igre ali igrače niso želeli odnesti domov, so jo lahko pustili v razredni igralnici in je zdaj namenjena igri med odmori.

Tretji del pa smo izvedli po novoletnih počitnicah. Pri SPO smo se začeli učiti o preteklosti in tudi o starih igračah in igrah. Pogovarjali smo se o tem, kakšne igrače so imeli nekoč, iz česa so bile narejene in kakšne igre so se igrali njihovi dedki in babice. Nato pa so pri pouku športa še praktično spoznali nekaj starih iger. K igri smo povabili tudi sošolce iz 2. b-razreda. Nekatere igre so jim bile že znane, druge pa so bile za njih popolnoma nove – prav te so pri učencih vzbudile največ zanimanja. Igre in igrače so (kot vedno) pri učencih narisale velike nasmeške in cilj projekta je bil s tem dosežen.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)