Spoštovani učenci, res ste se v vseh oddelkih potrudili, saj je bilo v sedmih dneh le 14,73 kg odpadkov.

V tem času smo zajeli tako mlečne jedi kot samopostrežno malico. Najmanj je bilo odpadkov, ko ste imeli koruzno žemljo in poli salamo. Poli salama je bila ponovno na jedilniku, saj ste izrazili željo po njej (odpadkov je bilo le 10 dag). Več odpadkov je bilo pri malici mleka in ovsenih kosmičev (razumljivo, saj tekočina vpliva na težo odpadkov).

Največ odpadkov je bilo pri samopostrežni malici (7,96 kg).

Učenci si sami izberete jedi in količino in pri slednji včasih nekoliko pretiravate. Nekatere jedi so bile prvič na voljo (kus kus z grozdjem).

Če odštejemo malico z mlekom in samopostrežno malico, ste v petih dneh, torej v enem tednu, zavrgli le 65 dag na dan, kar je relativno malo.

Mnogi oddelki ste prišli po dodatno količino hrane (tudi, ko so bili na jedilniku kosmiči). Reditelji ste se  jezili, da niste našli krivca za kakšen manjši ostanek kruha, torej ste se res aktivno vključili k prizadevanjem za zmanjševanje količine ostankov hrane.

Naslednje tehtanje bo v mesecu januarju. Ostanite dosledni tudi v vmesnem času. Priporočam, da imate s seboj posodo, v katero lahko pospravite hrano, ki je ne morete zaužiti in jo pojeste kasneje.

Prilagam fotografije predelave grozdja v marmelado, ki ste jo uporabili pri samopostrežni malici za nadev palačink ali kot namaz s kruhom.

Nada Brezovar, organizatorka prehrane

Evidenca tehtanja od 29. 9. do 7. 10. 2022 (PDF)

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)