Poglejte nas,
poglejte nas,
kako korakamo
in rdečih lic
in zdravih nog
veselo pojemo!

  (J. Bitenc)

Otroci v današnjem času niso več tako blizu naravi, kot so bili nekoč. Vendar so naravna okolja priložnost za pustolovščine, presenečenja in neverjetne izkušnje, ki bodo pomagale okrepiti otrokovo samozavest in mu vliti pogum. To je prostor za raziskovanje, učenje o tveganju, krepitev samozaupanja in pobeg v domišljijo. V njem se lahko lovijo, iščejo ravnotežje, plezajo, skačejo in se skrivajo.

Kaj je lepšega, kot športne aktivnosti v naravi? V mesecu maju se prvošolci odpravimo na »naše« travnato igrišče.Tukaj, v objemu gozdička je skrivnostno lepo, sonce slika s čudovitimi barvami in se igra s sencami dreves. Prav čarobno!

Z dobrotami, ki so skrite v nahrbtnikih, pričaramo pravi piknik. So vmes tudi sladkarije? Beži, beži, ne smejo te ujeti s piškotkom! Pazi, ptica roparica! Tamle pa lisica lovi veverice…in druge igre lovljenja pri katerih vsi lovimo in vsi bežimo.

Pravi skakalni izziv  je tekmovanje v vrečah. Kako spretna je Anja! A pri hoji s hoduljami jo premaga Sara.

Kaj se pa dogaja tamle? Ali pes lovi svoj rep? Je na tleh zvita ogromna kača klopotača? Neee, samo kolebnica!  Rok in Nik sta s pomočjo sošolcev pomerila moči.

Kako delovna sta Andraž in Maks! Je naporno prenašanje težkih vej?

Seveda je bilo največ zanimanja za nogomet. Kakšno prvenstvo je to? Mogoče v navzkrižnem nogometu? Kapetan Filip s svojo ekipo igra proti bibam! Bravo vsi!

V čudovitem okolju smo se veselili, sprostili in družili z vrstniki. Še bomo prišli!

KO OBLEČE ŠPORTNE HLAČE,
BIBA DRIBLA, BRCA, SKAČE,
ZDAJ PO LEVI, ZDAJ PO DESNI,
ZDAJ V NAPADU, ZDAJ V OBRAMBI,
TEČE IN DRVI PO TRAVI
KAKOR FUZBALERČEK PRAVI,
KO PA BIBA GOL ZABIJE,
PUBLIKA KRIČI IN VPIJE.
(N. Novaković)

Prvošolci z učiteljicami

GALERIJA SLIK:

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)