V prvem tednu meseca aprila smo stehtali 12,3 kg odpadkov in 84,9 kg neprevzetih živil. Ostalo je precej mlečnega riža, ki pa je bil pripravljen drugače kot običajno. Za odpadek in ostanek niso krivi učenci, zato ga ne bomo upoštevali. V prvem tednu meseca aprila smo torej stehtali  5,2 kg odpadnih živil in 74,1 kg neprevzetih žIvil.

V drugem tednu aprila smo stehtali 7,1 kg odpadkov in 39,5 kg neprevzetih živil. Učenci so slabo jedli bombete, makovke, polpete, sir.

Pri kosilu je bilo v prvem tednu 198,9 kg, v drugem tednu pa 177,2 kg odpadkov. Največ odpadkov je  bilo zopet, ko je bila na jedilniki riba.

V 3. a in 4. a v prvih štirinajstih dneh aprila ni bilo odpadkov, v 2. b le 55 g, v 7. a  75 g, v 5. a 85 g in v 1. a  90 g odpadkov. Največ pa odpadkov je bilo v 6. a ‒ 2,4 kg, 8. b ‒ 1,1 kg in 4. b ‒ 1,3 kg. Razlika med najboljšim in najslabšim oddelkom je 2,4 kg odpadnih živil. Največ neprevzetih živil je bilo v 8. b ‒ 13 kg, 7. b  ‒ 9,5 kg, 6. b ‒ 9,4 kg in 5. b ‒ 6,2 kg, najmanj pa v 8. a ‒ 1,2 kg in 4. b ‒ 2 kg. Razlika med najboljšim oddelkom, to je 8. a, in najslabšim oddelkom, to je 8. b, je 11,77 kg neprevzetih živil.

Najboljši oddelek na šoli je 8. a, ki je imel skupaj le 1,8 kg odpadkov in neprevzetih živil.

Pohvaliti pa je potrebno še 1. a  (2,5 kg) ter oddelke, ki so imeli manj kot 4 kg odpadkov in neprevzetih živil: 4. a, 4. b, 4. c, 5. a, 5. c.

Oddelki, ki so natehtali več kot 10 kg odpadkov in neprevzetih živil, so: 8. b ‒ 14, 2 kg, 6. b in 7. b ‒ 10, 3 kg ter 6. a ‒ 10,1 kg.

 

GALERIJA SLIK:

 

 

Nadar Brezovar, orgnizatorka prehrane

 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost