V petek, 13. aprila, se je z državnim tekmovanjem v Celju zaključila letošnja kegljaška sezona. V tem športu učenci naše šole sodelujejo preko ponudbe izbirnih programov ŠSP ter NIP-šport, poleg tega pa je nekaj naših učencev vključeno v redne treninge kegljaškega športnega društva pod vodstvom Vida Ojstrška. Tako kot že nekaj preteklih let, nam je Vid ponudil preizkus športne panoge z razlago osnovnih pravil in tridesetimi meti »na polno«. Na ta način smo učencem, ki so se v kegljanju hitro znašli, ponudili sodelovanje na občinski ravni tekmovanja.

Tega so se udeležili učenci obeh zagorskih mestnih šol, v ekipi naše pa so bili: Matjaž Bregar, Adrian Sivec ter Anže Prašnikar v starejši starostni skupini, pri mlajših pa Julija Maurer, Ula Meterc, Nina Bregar in Sara Borišek pri dekletih ter Lan Glažar in Anej Razpotnik pri fantih. Zaradi nesodelovanja ostalih zasavskih šol se je to tekmovanje štelo tudi kot tekmovanje na regijski ravni in tako pomenilo izbor najboljših za državno tekmovanje. Nastop na njem si je z dobrimi rezultati prislužilo šest učenk in učencev: Julija, Ula, Anej, Lan, Adrian in Anže.

Spet se je takoj videlo, kateri od sodelujočih se s kegljanjem ukvarja tudi v prostem času, kdo pa se je uvrstil na tekmovanje brez dodatnega treninga. Krogle pri treniranih kar same najdejo pot do kegljev, pri ostalih pa marsikatera konča v »kanalu«. Prav tako je razlika v proceduri vsakega meta, izmerjenem zaletu,… Pričakovano so Lan, Anej in Ula tekmovanje končali med štirinajstim in osemnajstim mestom (med okoli dvajsetimi tekmovalci v svoji kategoriji), Julija zna po trenerjevih besedah metati tudi bolje od doseženega dvanajstega mesta, blestela pa sta Anže in Adrian. Prvi je z doseženimi 335 podrtimi keglji le za pet kegljev zgrešil bronasto medaljo (bil je četrti), Adrian pa je s 356 keglji pometel s konkurenco in postal državni prvak. Tako se je uspešno končala njegova tekmovalna pot v osnovni šoli, nikakor pa ne njegova športna kariera, saj že nekaj časa tekmuje tudi v članski ekipi, kjer ga čakajo še odmevnejši izzivi.

 

Martin Koncilja

Povezava: KEGLJAŠKA ZVEZA SLOVENIJE

Priloga Državno tekmovanje v kegljanju za OŠ 208 – dobitniki medalj

 

 GALERIJA SLIK:

 

 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)