Učenci in učiteljice 2. razreda smo v torek, 10. 4. 2018, doživeli prav poseben dan. Ob 7. 20 smo se zbrali v šoli, vzeli malico in odšli na avtobusno postajo pri šoli. Tam smo se vkrcali na avtobus, ki nas je odpeljal v Celje. Izstopili smo pri železniški postaji in se sprehodili do muzeja igrač. Ob 9.00 smo imeli ogled muzejske zbirke v dveh skupinah. Prva skupina si je v Hermanovem brlogu ogledala več kot 400 razstavljenih igrač. Predstavljene so nam bile doma narejene in kupljene igrače, igrače s katerimi so s otroci igrali na vasi ali v mestu ter igrače in igre različnih slovenskih pokrajin. Ogledali smo si sklop igrač, ki so namenjene fantovskim in dekliškim igračam ter različnim družabnim igram ter igračam, s katerimi se igrajo tudi otroci v oddaljenih krajih sveta, kot npr. iz Hrvaške, Avstrije, Japonske,… Tamkajšnja vodnica nam je zaupala, da je Herman prav poseben lisjak, ki živi v tem muzeju in da ga lahko tudi, če imamo malce sreče, kdaj srečamo. Po ogledu igrač smo si privoščili nekaj minut igranja v otroški igralnici. Z vodičko pa smo tudi ustvarjali. Izdelali smo svojega medvedka, kateremu smo najprej sestavili vse potrebne dele in ga nato pobarvali.

Druga skupina si je v tem času ogledala zbirko muzejskih predmetov z naslovom Živeti v Celju. Razstava poteka v dveh nadstropjih. V prvem so si ogledali kronološki pregled zgodovine Celja, v drugem nadstropju pa so se sprehodili skozi ulice obrtnikov med obrtniškimi lokali, tržnico in meščanskim stanovanje. Ob 10. 30 sta skupini zamenjali ogleda.

Po končanem ogledu smo zapustili muzej, se vrnili na izhodišče in se z avtobusom odpeljali nazaj proti Zagorju. Na avtobusno postajo pred šolo smo prispeli ob 13.30. Dan je bil zelo zanimiv, naučili smo se veliko novega o igračah in zgodovini Celja.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)