Petošolci smo pri predmetu družba končali s spoznavanjem naše domovine Slovenije in začeli z odkrivanjem naše preteklosti. Najprej smo se vrnili v časovno najbolj oddaljeno, hkrati pa najdlje trajajoče obdobje, prazgodovino. Vse v zvezi z njo nam je zelo zanimivo in malce skrivnostno. Ali so ljudje v prazgodovini živeli že tudi na ozemlju našega današnjega Zagorja? To smo raziskovali na našem učnem sprehodu in ugotovili, da so na Kidričevi cesti našli ostanke iz bronaste in starejše železne dobe. Na razstavnih panojih ob cesti smo si lahko ogledali, kaj so našli, prebrali zanimivosti in razmišljali o življenju ljudi v tistem obdobju. Najdeni predmeti so shranjeni v Narodnem muzeju Slovenije, v Ljubljani.

Preselili smo se še pred Weinbergerjevo hišo, kjer so pri gradnji zagorske mestne ploščadi odkrili ostanke iz mlajše železne dobe, ko so na našem prostoru živeli Kelti, ki so k nam prinesli tudi lončarsko vreteno.

Iz prazgodovine smo se pri urah družbe »preselili« že v stari in pozneje srednji vek. Da ju bomo bolje spoznali, se bomo v mesecu maju podali še na grad Gamberk, junija pa v našo prestolnico, Ljubljano.

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 326 obiskov, današnjih obiskov 1)