V šolskem letu 2017/2018 je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, razpisala natečaj likovnih in literarnih del »Naravne in druge nesreče« za predšolsko in šolsko mladino. Tema natečaja je »Klic na številko 112!«.

Namen natečaja je, da mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti oziroma informirati o enotni evropski številki za klic v sili 112 in njeni pravilni uporabi, ko potrebujejo nujno medicinsko pomoč, pomoč gasilcev, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije. S preventivnim znanjem in ravnanjem – tudi s pravilnim in pravočasnim klicem na številko 112, lahko nekatere nesreče preprečimo, pri nekaterih nesrečah pa pripomoremo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešimo tudi življenje.

Na podružnični šoli v Čemšeniku smo se natečaja tako kot vsako leto, tudi letos resno lotili. Ves mesec januar smo se o tej temi pogovarjali in ustvarjali. Ob tem smo se naučili marsikaj poučnega in zanimivega. Predvsem pa bomo zelo dobro vedeli, na katero številko bomo poklicali, če bomo potrebovali pomoč.

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)