Moravče se skrivajo v dolini, obdani z gozdnatimi hribi. Na enem izmed njih, boste našli enega najmlajših Planinskih domov pri nas-Planinski dom Ušte Žerenk. Ta je znan po čudovitem razgledu na Moravče in Kamniško Savinjske Alpe. Planinski dom Ušte Žernek so odprli leta 2013. Nahaja se na hribu na nadmorski višini 658m.

Proti Moravčam smo se z avtobusom zgodaj odpravili četrtošolci matične šole in  tretješolci ter četrtošolci Podružnične šole Podkum. Ko smo prispeli, smo se podali na dobro označeno pot proti planinskemu domu. Čakala nas je naporna gozdna pot, saj je bilo po tleh ogromno listja. Hodili smo dobro uro in kmalu se nam je odprl pogled na planinski dom Ušte Žerenk. Že precej lačni smo se hitro odpravili v dom, kjer so nas postregli z vročim čajem in s pico, ki je bila zelo okusna. Lastnica nam je ob jedi razlagala, da nudijo tudi različne jedi na žlico, različne vrste mesa, juhe, zavitke in še bi lahko naštevali. V bližini doma pa se nahaja tudi prava kraška jama.

Čakala nas je le še vrnitev proti Moravčam in seveda proti Zagorju. Učiteljice so morale kar nekaj zaspancev zbuditi, da se niso peljali še kam naprej. Pot nam je tako hitro minila in nas tudi pošteno utrudila.

 

Učenci in razredničarke

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)