Sobotne delavnice so bile namenjene pripravi na oglede v Muzeju iluzij in Narodnem muzeju v Ljubljani. V Narodnem muzeju si bomo v januarju ogledali razstavo Preteklost pod mikroskopom. Zgodovinarji so se povezali s strokovnjaki iz drugih znanstvenih področji, kar je v današnjem času in svetu ne le smiselno, pač pa tudi nujno. Takšni pristopi in metode so sestavni del naše prihodnosti.

Tudi mi smo na sobotni šoli povezali zgodovino z drugimi vedami. Učenci so se prelevili v rimske in srednjeveške arhitekte. Po načrtih in navodilih so izdelali maketo rimskega Koloseja in srednjeveškega gradu. Pri tem so uporabljali in razvijali različna znanja in veščine. Evalvacija je pokazala na veliko natančnost, spretnost, obvladovanje različnih področji ustvarjanja ter široko paleto znanj arhitektov in gradbenikov iz preteklosti. Malo verjetno je, da bodo zanamci občudovali naše arhitekturne in gradbene dosežke čez 1000 let.

Muzeju iluzij pravijo tudi pametna igralnica ali fitnes za možgane. Dobil je več pomembnih mednarodnih priznanj. Obišče ga lahko kdorkoli, še posebej pa je primeren za šolske skupine, saj nudi izobraževalni in interaktivni pristop.

Nanj smo se pripravljali z reševanjem umskih izzivov, ki vzpodbujajo razmišljanje, kreativnost, iznajdljivost in ideje. Aktivnost smo nadaljevali z didaktičnimi družabnimi igrami, ki spodbujajo kognitivne sposobnosti.

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)