Na svetu si, da gledaš sonce.

Na svetu si, da greš za soncem.

Na svetu si, da sam si sonce

in da s sveta odganjaš sence.

(T. Pavček)

 

Teden otroka je letos potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«, poudarek pa je bil na »radovedni« šoli, veselju do novega, odprtega in uporabnega znanja ter svetli prihodnosti. Tako so se tudi pri nas cel teden dogajale zanimive stvari.

 

V ponedeljek so nas obiskali gasilci GD Zagorje z intervencijskim vozilom. Predstavili so nam svoje pripomočke, ogledali smo si notranjost vozila in z vodo ciljali v tarčo.

 

V torek je bil prav poseben dan za nas, prvošolce. Končno smo postali pravi učenci. Udeležili smo se slavnostne prireditve v Delavskem domu. Nagovoril nas je g. župan ter zaželel prvošolcem veliko prijetnih trenutkov in uspehov v šoli. Nato smo si ogledali predstavo Sneguljčica in sedem palčkov v izvedbi Vrtca Zagorje. Po predstavi smo se posladkali s krofi, nato pa se polni prijetnih vtisov odpravili nazaj v šolo. Tam nas je čakalo še presenečenje. Anja in Primož sta vsem prvošolcem v imenu šolske skupnosti čestitala ob vstopu v skupnost učencev ter nam podarila kazala.

V sredo smo šli pogledat, kakšen je gozd jeseni. Poimenovali smo različne iglavce in listavce, ki smo jih videli na naši poti, ter si jih ogledali od korenin do krošnje. Opazovali smo lepe jesenske barve listov, ki so čisto tiho padali z dreves in se čudili nad lepoto gozda.

V četrtek je bil pravljični dan. Brali smo Mojco Pokrajculjo, se o njej pogovarjali, spoznavali poklice in lastnosti posameznih živali. Razdelili smo si vloge, se vživeli v dogajanje in pravljico dramatizirali.

V petek pa je bil že čas za veliko igre. Kocke, avtomobilčki, dojenčki, kuhinja, knjige in še kaj smo našli za igro. Vmes pa smo se seveda še posladkali s kuhanim kostanjem, kot se za pravo jesen tudi spodobi.

Lepo smo se imeli ta teden, saj smo doživeli veliko zanimivega.

Prvošolci

 

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)