PODKUM, JEJMO SKUPAJ!

je od lani tradicionalna prireditev Gostišča Pr Čop in naše krajevne skupnosti. V soboto, 1. oktobra, smo bili k njim povabljeni vsi krajani, mlajši in starejši. Kuharski mojster Lojzi  je s pridnimi pomočniki pripravil jedi iz pridelkov , ki so mu jih darovali krajani. Za bolj veselo vzdušje je poskrbela tudi naša šola, saj smo z učenci pripravili kratek nastop. Po nastopu smo lahko pokušali okusne pripravljene jedi in sklenili, da še pridemo.

 

SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

Torek, 3. 10. 2016, je bil za nas prav poseben dan. Prvošolci smo se po malici s kombijem odpeljali v Zagorje. Pred Delavskim domom smo izstopili in si ga najprej dobro ogledali. Vstopili smo polni pričakovanj, saj nismo točno vedeli, kaj nas čaka. Velika dvorana je bila že pripravljena in kmalu so nam balerine baletne šole Glasbene šole Zagorje pričarale baletno pravljico. Po uvodnem nagovoru nas je pozdravil gospod župan Matjaž Švagan. Prisluhnili smo še glasbenikom Glasbene šole Zagorje.  Sledila je predstava o dimnikarčku, ki je iskal srečo, mimogrede pa nas je naučil tudi pesmico.  Po končani prireditvi smo se okrepčali s sokom in rogljičkom ter se  polni novih vtisov vrnili na Podkum.

 

ŠPORTNI DAN IN OBISK MEDVEDOVE DOMAČIJE

Sreda, 5.10.2016, je bila kot nalašč za športni dan, saj nas je že zjutraj pozdravilo sonce.  Nizke temperature nas niso ustavile in tako smo se odpravili na pohod na Brinje. Že po nekaj minutah hoje smo se dobro ogreli in v zmernem tempu nadaljevali pot. Kmalu se nam je odprl pogled na Čemšeniško planino, Kum in okoliško hribovje. Pot smo zaokrožili z malico v šoli. Po malici smo se podali še na Medvedovo domačijo, kjer so imeli dan odprtih vrat. Pričakala sta nas gospa Mojca in gospod Rudi, ki nam je razkazal njihov stoletni vrt, nas popeljal skozi macesnov gaj in nam pokazal projekcijo njihove domačije skozi štiri letne čase. Ogled smo zaključili ob čaju, piškotih in pesmi.

 

PRAVLJIČNI POTUJOČI KOVČEK

Potujoči pravljični kovček je bil na naši podružnici en mesec, 14 dni v 1.,2. razredu in 14 dni v 3., 4. razredu. V njem  smo našli veliko zanimivih knjig. Razveselile so nas pravljice, takšne zanimive, ki jih še nismo slišali in brali. Ob zgodovinski knjigi smo spoznali, kako so ljudje živeli v preteklosti. Odkrili smo, kaj vse se dogaja v naši glavi in kako enostavno narisati živali. Naše vtise, narisane ali napisane, pa smo pustili v mapi, ki je prišla s potujočim kovčkom tako kot Pedenjped. Časa je bilo premalo, da bi vse skupaj še bolj podoživeli , bomo pa v prihodnje več zahajali v knjižnico in si tešili radovednost.

 

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)