Ob bistrem potoku je mlin, …. MLIN ROTAR, v katerem sin mlinarja Franca Rotarja, Gorazd Rotar, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit, ki so večinoma  lokalno in širše pridelana v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, ki se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc iz proste reje slovenskih kmetij.

Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranijo pristen domač okus in aromo.

Tako so združili in povezali 150 let mlinarstva pri Rotarjevih v Moravčah in novo dejavnost testeninarstva Rotarjevih v Orehovici.

Testenine Mlinarjev sin tako sestavljajo domače, sveže surovine, strokovno znanje, veselje do dela, poštenost ter dobri in zdravi odnosi pri delu. Poizkusili smo jih tudi mi. Bile so odlične!

Priloga: Predstavitev – mlinarjev sin

JEDILNIK 10. 6. 2016

GLAVNA JED

Testenine Mlinarjev sin, Izlake

Skuta in riban sir kmetije Sešlar

mlečna prosena kaša

alternativna malica

Kruh rženi

SADJE

Jabolka, nektarine, banane, lubenica

ZELENJAVA

Solata, brokoli

NAPITKI

mleko

jabolčni sok 100%

pomarančni sok 100%

voda

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)