V okviru projekta ETIKA IN VREDNOTE smo si ogledali kratek poučen animirani film Srečati majhno ptico. Pogovarjali smo se o vsebini risanega filma in se poskušali vživeti v vlogo ptice. Film smo prikazali v obliki stripa.

Sošolka je v šolo prinesla v kletki dva majhna piščančka.  Vsi smo ju z veseljem pobožali in prijeli v roke. Ugotovili smo, da je vsak dotik z živim bitjem prijeten in nam da energijo. Ob tem smo se pogovarjali tudi o življenju živali v ujetništvu. Kmalu po obisku piščančkov v našem razredu, ju  je sošolka odnesla na kmetijo, kjer imata veliko več prostora za življenje kot v kletki.

Čisto ob koncu deset tedenskega projekta, smo si ogledali še kratek film o jati ptic.  Pri tem smo ugotovili, da  bi bilo dobro, če bi si tudi v razredu pomagali med seboj, kajti tudi v razredu je pomembno sodelovati in si pomagati. To smo sami že velikokrat občutili. Ob tej priložnosti pa smo izpeljali dejavnost Gordijski vozel. Pri tej dejavnosti smo morali učenci stopiti v krog, zamižati in nekoga prijeti za dlan. Močno smo s zavozlali. Naša naloga je bila odvozlati se. Pri tem smo se zelo zabavali. Ugotovili smo, da smo lahko uspešni le, če med seboj sodelujemo, se poslušamo in si pomagamo.

Učiteljica in učenci 4.a

GALERIJA SLIK:

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)